Alegeri organe de conducere

COLEGIUL JUDETEAN AL MEDICILOR TULCEA

     VĂ INFORMEAZĂ CĂ ÎN LUNA MARTIE, SE VOR ORGANIZA ALEGERI PENTRU  CONSILIUL JUDEȚEAN AL COLEGIULUI MEDICILOR TULCEA, REPREZENTANȚII COLEGIULUI MEDICILOR TULCEA ÎN ADUNAREA GENERALĂ A COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMANIA PRECUM ȘI PENTRU COMISIA DE CENZORI A COLEGIULUI MEDICILOR TULCEA.

PRIMUL TUR DE SCRUTIN VA AVEA LOC ÎN DATA DE 02 MARTIE 2020 ÎNTRE ORELE 08.00 – 20.00 LA SEDIUL COLEGIULUI MEDICILOR TULCEA, STR. BABADAG, BL. 7, SC. A, PARTER.

AL DOILEA TUR DE SCRUTIN (DACA VA FI NEVOIE) VA AVEA LOC ÎN DATA DE 16 MARTIE 2020 ÎNTRE ORELE 08.00 – 20.00  LA SEDIUL COLEGIULUI MEDICILOR  TULCEA, STR. BABADAG, BL. 7, SC. A, PARTER.

 

CANDIDATURILE SE DEPUN PERSONAL, ÎN PERIOADA 01 – 10 FEBRUARIE, LA SECRETARIATUL  COLEGIULUI MEDICILOR  TULCEA, STR. BABADAG, BL. 7, SC. A, PARTER.

        

 DISPOZITII GENERALE

ART. 1. – (1) MEMBRII CONSILIULUI JUDETEAN, RESPECTIV AI CONSILIULUI COLEGIULUI MEDICILOR DIN MUNICIPIUL BUCURESTI, REPREZENTANTII ÎN ADUNAREA GENERALA NATIONALA A COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMANIA, PRECUM SI MEMBRII COMISIEI DE CENZORI SE ALEG PRIN VOT DIRECT, SECRET SI LIBER EXPRIMAT DE CATRE MEMBRII COLEGIULUI JUDETEAN, RESPECTIV AI CONSILIULUI COLEGIULUI MEDICILOR DIN MUNICIPIUL BUCURESTI.

(2) REPREZENTANTII ÎN CONSILIUL NATIONAL AL COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMÂNIA SE ALEG PRIN VOT SECRET DIN RÂNDURILE MEMBRILOR CONSILIULUI LOCAL SI AI REPREZENTANTILOR LOCALI ÎN ADUNAREA GENERALA NATIONALA A COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMÂNIA DE CATRE ACESTIA, REUNITI ÎNTR-O SEDINTA COMUNA DE ALEGERI.

ART. 2. – DREPTUL DE VOT, PRECUM SI DREPTUL DE A FI ALES ÎN ORGANELE DE CONDUCERE LE AU NUMAI MEDICII MEMBRI AI COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMÂNIA.

ART. 3. – DREPTUL DE A ALEGE SI DE A FI ALES SE POATE EXERCITA NUMAI ÎN CADRUL COLEGIULUI AL CARUI MEMBRU ESTE MEDICUL RESPECTIV.

ART. 4. – (1) O PERSOANA POATE CANDIDA ATÂT PE LISTA MEMBRILOR CONSILIULUI LOCAL, CÂT SI PE ACEEA A REPREZENTANTILOR ÎN ADUNAREA GENERALA NATIONALA A COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMÂNIA.

(2) NU SE VA PUTEA CANDIDA CONCOMITENT PENTRU MANDATELE PREVAZUTE LA ALIN. (1) SI PENTRU MANDATUL DE MEMBRU ÎN COMISIA DE CENZORI.

ART. 5. – ÎN VEDEREA ORGANIZARII SI DESFASURARII ALEGERILOR SE VOR ORGANIZA COMISII ELECTORALE LOCALE DE CATRE CONSILIILE JUDETENE SI DE CATRE CONSILIUL COLEGIULUI MEDICILOR DIN MUNICIPIUL BUCURESTI, RESPECTIV O COMISIE ELECTORALA CENTRALA ORGANIZATA DE CATRE BIROUL EXECUTIV AL CONSILIULUI NATIONAL AL COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMÂNIA SI APROBATA DE CONSILIUL NATIONAL AL COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMÂNIA.

ART. 6. – (1) MEMBRII COMISIILOR ELECTORALE NU POT CANDIDA LA POSTURILE ELECTIVE DIN CADRUL COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMÂNIA ÎN LEGISLATURA PENTRU CARE SE ORGANIZEAZA ALEGERILE.

(2) ÎNAINTEA ALEGERII ÎN ACEASTA FUNCTIE, EI SE VOR ANGAJA ÎN SCRIS SA NU CANDIDEZE LA O FUNCTIE ELECTIVA ÎN LEGISLATURA PENTRU CARE SE ORGANIZEAZA RESPECTIVELE ALEGERI.

 CANDIDATURILE

           ART. 30. – DECLARATIILE DE CANDIDATURI SE VOR DEPUNE PERSONAL LA SECRETARIATUL CONSILIULUI LOCAL, CONFORM CALENDARULUI ELECTORAL APROBAT DE CONSILIUL LOCAL ( ÎN PERIOADA 01 – 10 FEBRUARIE 2020).

ART. 31. – DECLARATIA DE CANDIDATURA VA FI RIDICATA SAU VA FI COMPLETATA  LA SEDIUL COLEGIULUI MEDICILOR TULCEA.

        ART. 32. – (1) CANDIDATII, ÎN MOD OPTIONAL, POT DEPUNE ODATA CU CANDIDATURA SI UN PROGRAM ELECTORAL.

(2) DACA PROGRAMUL ELECTORAL A FOST DEPUS SI ÎN FORMAT ELECTRONIC, LA CEREREA CANDIDATULUI, COLEGIUL UNDE ACESTA CANDIDEAZA VA PUBLICA PE SITE-UL COLEGIULUI PROGRAMUL ELECTORAL.

(3) DACA PROGRAMUL ELECTORAL NU ESTE ÎNTOCMIT ÎN TERMENI DECENTI SAU FACE REFERIRE ÎN TERMENI INJURIOSI LA ALTI COLEGI, POATE FI REFUZAT LA POSTARE PE SITE.

(4) CAMPANIA ELECTORALA SE ÎNCHEIE CU 48 DE ORE ÎNAINTE DE ÎNCEPEREA PROCESULUI DE VOTARE.

(5) ÎN CAZUL ÎN CARE ÎN PROGRAMUL ELECTORAL SAU ÎN TIMPUL CAMPANIEI ELECTORALE UN CANDIDAT FOLOSESTE TERMENI INJURIOSI SAU INDECENTI LA ADRESA ALTOR COLEGI ORI A CORPULUI PROFESIONAL, COMISIA ELECTORALA LOCALA VA SESIZA COMISIA DE DISCIPLINA.

ART. 33. – DUPA EXPIRAREA TERMENULUI DE DEPUNERE A CANDIDATURILOR, COMISIILE ELECTORALE LOCALE ÎNCHEIE UN PROCES – VERBAL PRIN CARE CONSTATA RAMÂNEREA DEFINITIVA A CANDIDATURILOR.

ART. 34. – (1) COMISIA ELECTORALA LOCALA VA ÎNTOCMI LISTELE FINALE CU CANDIDATURI SI LE VA TRIMITE ÎMPREUNA CU O COPIE A PROCESULUI-VERBAL DE CONSTATARE A RAMÂNERII DEFINITIVE A CANDIDATURILOR COMISIEI ELECTORALE CENTRALE, CEL MAI TÂRZIU CU 10 ZILE ÎNAINTEA DATEI ALEGERILOR.

(2) LISTELE FINALE, ÎN ORDINEA ALFABETICA, VOR FI AFISATE PRIN GRIJA COMISIEI ELECTORALE LOCALE LA SEDIUL ACESTEIA, ÎN SPITALELE DIN TERITORIUL DE COMPETENTA SAU PE PAGINA WEB A COLEGIULUI RESPECTIV.

(3) LISTELE FINALE VOR AVEA URMATOARELE MENTIUNI: DATA, LOCUL SI PROGRAMUL DE DESFASURARE A ALEGERILOR.